torsdag den 12. juni 2008

Hyldeblomstsaft

ii

Når hylden ser sådan ud, så er det bare med at komme i gang med at lave hyldeblomstsaft. Gør det med det samme, er de pludselig blomstret af.


Hyldeblomstskærmene skal plukkes forsigtigt, så den pollen der er i blomsterne ikke flyver væk.


Til en lille portion - omkring to liter - skal man bruge følgende ingredienser. Gang selv op afhængigt af hvor stor en gryde du har:

20 - 40 hyldeblomst skærme
2 liter vand
1 kilo sukker
4 økologiske citroner
2 teskefulde citronsyre
½ teskefuld natron

Vandet koges op, og sukkeret og citronsyren opløses i vandet. Hvis man laver det i en stor spand eller balje, kan man koge vandet i en elkoger og hælde det op. Hvis det er en plasticspand så tjek lige at den kan tåle kogende vand. Når du har en god sukkerlage, så er det tid til at proppe citroner og hyldeblomster i.


Jeg stopper så mange hyldeblomster i sukkerlagen om der overhovedet kan være. Det er superflot og lugter fantastisk. Rør en halv teske natron i til sidst.


Nu skal det stå og trække i mindst to døgn. Så skal det sies gennem et viskestykke og hældes på flasker, der er gjort rent med kogende vand og en smule natron. Den er stærk og meget sukret, men husk den skal blandes op med vand. Tjek selv doseringen.

1 kommentar:

john finn sagde ...

Kære Martin.

Mange tak for denne dejlige opskrift. Et godt råd mht. opbevaring er at hælde saften på marmelade- eller andre glastyper (ikke helt til kanten) og sætte dem i fryseren til senere brug - er fantastisk at ta' et glas op i løbet af vinteren og smage denne vidunderlige sommerdrik mens vinteren raser og ulvene hyler derude. Kh. John Finn