søndag den 18. maj 2008

WOK-AMOK



Wok er en herlig ting, når alle de grøntsager, man havde tænkt sig at spise i løbet af ugen er ved at blive lidt slatne. Sammen med en pakke slattent kød fra supermarkedet kan man forvandle det til en super wok-ret, hvis man bare bruger de fire vigtige ting i det asiatiske køkken.

Forårsløg
Ingefær
Hvidløg
Østersovs


Hemmeligheden ved wok er mad kort stegetid ved knaldhård varme - udover ingefæren og hvidløget, jeg lige har nævnt. Hvis man laver mad til mange, så del det op i små portioner og smid dem op i en skål. Ellers køler man bare wokken ned, så det hele kommer til at stå og simre, - så virker det ikke.



Til den her ret: Kylling og champignon med foråsløg har jeg brugt.

1 pakke kyllingbryst skåre i strimper
1 bundt foråsløg
1 stor bakke champignon
østersovs
frisk ingefærrod
3 fed hvidløg
lys soyasovs

Første steger jeg kødet i olie. Det er kyllingkød så det skal selvfølgelig gennemsteges. Bagefter smider jeg foråsløg, ingefør og hvidløg i. Det steger ganske kort inden champignonger ryger samme vej.


Det hele ryger over en i en skål, når det har fået lige nøjagtig den tid det skal have. Det vil sige så lidt som muligt. Nå alt er stegt hælder du en ordelig sjat østerssovs på wokken. Det skal lige koge op og karamelisere inden du vender alle ingredienserne i det. Imens eller i forvejen har du selvfølgelig kogt ris. Og vupti - du har en kongeret.

Kyllingen og champignongerne kan byttes ud med stort set hvadsomhelt. Så længe man husker de fire øverste ting, så kan man næsten ikke lave noget der ikke vækker jubel.



Ingen kommentarer: